Új jelszó kérése

Kategóriák

Látogatószámláló

0
1
9
0
7
3
1

Partnereink

TermékoldalR44 helikopterszimulátor (Budaörs) 20 perc

R44 helikopterszimulátor (Budaörs) 20 perc
 • R44 helikopterszimulátor (Budaörs) 20 perc
 • R44 helikopterszimulátor (Budaörs) 20 perc
 • R44 helikopterszimulátor (Budaörs) 20 perc
6 990 Ft6990

Szimulátorunk egy eredeti, valóban több ezer órát levegőben dolgozó Robinson R44–es helikopter kabinjából épült. A több mint egy éves építési folyamat alatt, a fülkében csak a műszereket cseréltük le digitális panelekre. Minden egyéb kiszolgáló szervet, kapcsolókat, kollektív kart, gázvezérlőt, ciklikus kart, pedálokat, keverék szabályzót és a fülke összes tartozékát eredeti állapotában tartottuk meg.

Az eredetiség megtartása végett a visszacsatolási rendszerünket a meglévő mozgatási mechanizmusokra építettük, ezzel elértük azt, hogy a valósnak megfelelő irányítási reakciókra a szimulátor az eredetinek megfelelő módon reagáljon minden térbeli változására, a műszerek ezen elmozdulási értékek számolása alapján a szituációnak megfelelő értékeket mutatják.

Indítási leállítási procedúra teljesen végig vihető, kapcsolók, visszajelzők, műszerek, az eredetivel azonos módon jelzik vissza a változásokat. A valós repülési modell beállítását, finomítását, képzett R44 es pilótára bíztuk, az idáig való eljutás, kb. 80 óra szimulátoros hangolást vett igénybe.

A mozgás nélküli tér érzet kialakítása igen csak becsapja a szemet, az agyat, mivel mi a helikoptert vetítünk körbe, ezért milliméter pontosan a derékszögben mellettünk lévő objektumoknak pontosan ott kell lenniük ahol valóban is lennének lebegés és oldalazás közben. Ezen irányelvek miatt 240 fokos lett a körkivetítésünk 4 méter átmérőben, hogy a perifériából már kieső részek se feketén végesen legyenek le zárva a szemünk elől.

Mozgási módunk egy saját fejlesztésű 3 DOF-os mozgató platform modul, AC motorokkal, frekvencia szabályzókkal vezérelt egység, amire épült a 4 méter átmérőjű dobogó és a körbe vetítés 2 méter magassággal, középen a helikopter fülke, mindezt egyben mozgatjuk a minél meggyőzőbb szimulálás végett. Ekkora egységet nem igen mozgatnak a szimulátoros világban, ezért kihívás volt ennek elkészítése.

Hardver részét 5 számítógép, 5 interface, 3 frekvencia szabályzó, 12 digitális, kb. 20 analóg egység viszi, a szoftveres része annyira összetett, hogy kár volna belemenni, csak kalandozásokról mesélhetnénk. Fejlesztésben van a mindent lefedő rádió navigáció megépítése. Folyamatosan új helyszíneket és repülőteret hódítunk meg a világban.

Látogass el hozzánk és Repülj velünk TE is.

Főrotor: Lapátok: száma 2. Átmérő: 33 feet (10,06 m).
Lapátvég sebesség 102 RPM: 705 FPS (215 m/s)
Hajtómű: Lycoming 0-540-F1B5, Hathengeres,
vízszintes boxer közvetlen hajtású, léghűtéses,
Normál teljesítmény: 260 BHP (198,6kW), 2800 RP
Maximális repülési tömeg: 1090 kg (2400 lb)
Minimális repülési tömeg: 700 kg (1550 lb)
Maximális ülésterhelés (poggyásztartóval): 136 kg (300 lb)
Bármelyik csomagtér max. terhelése: 23 kg (50 lb)

Töltsd le az teljes használati utasítást (angol) - letöltés (.pdf)

 • A szimulátorban hidraulikus mozgatás esetén egyszerre ketten, statikus platformon (hidraulikus mozgatás nélkül) egyszerre négyen tartózkodhatnak. Egy jegy 60 perc, 30 perc vagy 20 perc időtartamra szól, és a következő változatokban vehető igénybe:

   

  - 1-3 fő, statikus platform (a szimulátor nem mozog hidraulikusan), instruktorral.

   

  - 1-4 fő statikus platform (a szimulátor nem mozog hidraulikusan), instruktor nélkül (ebben az esetben a 4 fő közül legalább egyvalakinek igazi vagy szimulátoros tapasztalattal kell rendelkeznie).


  - 1 fő (hidraulikusan mozgatott platform), instruktorral  - 2 fő (hidraulikusan mozgatott platform, legalább az egyik látogatónak igazi vagy szimulátoros tapasztalattal kell rendelkeznie).

   

  A megvásárolt jegy 1 éven belül bármikor felhasználható a szimulátorközponttal előre egyeztetett időpontban.

   

  A szimulátor a Budaörsi Repülőtér területén található.

 • Cikkszám
  BHSSIM20
Webáruház készítés